Glavan critică guvernarea și pe Maia Sandu, acuzând că nu asigură țara cu vaccinuri anti COVID-19

Autor: , in Politic / 6 ianuarie, 2021, 14:27

Grupul parlamentar „Pentru Moldova”, format din deputații transfugi de la Pro Moldova și cei de la Partidul Șor, critică guvernarea, inclusiv pe președinta Maia Sandu, pentru că nu asigură țara cu vaccinuri anti COVID-19.

Într-un briefing de presă, susținut la Parlament, deputata Ruxanda Glavan a solicitat conducerii țării să elaboreze și să prezinte un grafic privind vaccinarea anti-COVID, dar și dovada faptului că se negociază și se procură vaccinuri suficiente pentru un număr cât mai mare de oameni.

„Conducerea țării trebuie să înțeleagă că vom putea învinge pandemia doar în urma unei campanii masive de vaccinare. În caz contrar, Moldova riscă să fie încă multă vreme „pata roşie a Europei”, cu mii de infectați, zeci de morți zilnic și o economie în continuă prăbușire”, a declarat Ruxanda Glavan.

Potrivit lui Glavan, preocuparea conducerii statului, inclusiv a noului președinte Maia Sandu, trebuie să fie gestionarea crizei anti-pandemice.

„Cetățenii noștri sunt revoltați că din gura politicienilor, inclusiv a președintelui țării, aud doar calcule despre când, teoretic, ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate”, a spus Glavan.

Aceasta a mai spus că declarațiile pe care le-a făcut recent Maia Sandu, precum că sistemul de sănătate nu ar fi pregătit pentru începerea campaniei de vaccinare, nu corespund adevărului.

„Există capacități, resurse umane și logistice necesare. Evident, este nevoie de o evaluare rapidă a situației din prezent și prezentarea unui plan adaptat pentru vaccinarea specifică anti-COVID”, a subliniat Glavan.

Deputatul Ruxanda Glavan a mai adăugat că în bugetul de stat sunt suficienți bani pentru toate măsurile necesare privind imunizarea populației.

„Acești bani sunt disponibili în bugetul de stat pentru 2021 la capitolul fondul de intervenție a Guvernului – 170 de mil. de lei, în fondul de rezervă al Guvernului -170 de mil. de lei, din sursele FAOAM – 45 de mil. de lei, din fondul de profilaxie sau din fondul de rezervă sunt 10 milioane de lei”, a mai spus Ruxanda Glavan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X