Maia Sandu, la discuție cu șeful CNA: „Am solicitat informații cu privire la activitatea desfășurată pe anchetele inițiate în 2019”

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 ianuarie, 2021, 19:17

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, 6 ianuarie, o întrevedere cu directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea. În cadrul discuției, șefa statului i-a solicitat acestuia informații cu privire la activitatea desfășurată pe anchetele inițiate în 2019, inclusiv cele ce țin de achizițiile în sănătate, pentru a deconspira schemele de corupție.

„Mi-am exprimat ferma convingere că lupta reală împotriva corupției este esențială pentru a putea dezvolta Republica Moldova și a îmbunătăți viața oamenilor. Am solicitat informații cu privire la activitatea desfășurată pe anchetele inițiate în 2019, inclusiv cele ce țin de achizițiile în sănătate, pentru a deconspira schemele de corupție.

Totodată, am discutat despre implicarea Centrului pe dosarele de corupție mare și colaborarea acestuia cu Procuratura Anticorupție, dar și acțiunile instanțelor de judecată.

Combaterea corupției, în special în rândul celor mai înalți demnitari și funcționari publici, este o prioritate pentru mine în calitatea mea de Președinte. Voi milita pentru construirea de instituții funcționale și independente, astfel încât să putem asigura combaterea efectivă a fenomenului corupțional din țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că președinta, de la preluarea mandatului, a avut întrevederi cu șefa ANI, Rodica Antoci, procurorul general Alexandr Stoianoglo, guvernatorul BNM Octavian Armașu, dar și cu directorul SIS Alexandr Esaulenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X