România a primit încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid

Autor: , in COVID-19 / Externe / 6 ianuarie, 2021, 12:43

România a primit miercuri dimineață, 6 ianuarie, încă 150.000 de doze de vaccin anti-Covid, din cota pe care pe care o are repartizată, pentru luna ianuarie, prin mecanismul comun al Uniunii Europene.

Dintre acestea, 40.000 de doze au fost aduse la București cu o aeronavă care a aterizat miercuri dimineață pe Aeroportul Henri Coandă și vor fi transportate la Institutul Cantacuzino. Restul vor ajunge în Timișoara și Cluj.

Aceasta este cea de-a treia tranșă de vaccin care ajunge în România. Prima a fost de 10.000 de doze, iar a doua de 140.500. Potrivit Digi24, până la finalul lunii ianuarie, România trebuie să primească 600.000 de doze de vaccin.

România ar trebui să înceapă la mijlocul lunii ianuarie cea de-a doua etapă de vaccinare.

Etapa a treia a campaniei de vaccinare, care cuprinde populația generală care nu lucrează în sistemul medical sau în domenii esențiale și nu este în categorii de risc, este estimată să înceapă în luna aprilie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Aceasta, în condițiile în care înainte trebuie să se încheie cea de-a doua etapă, care include aproximativ 5,5 milioane de oameni.

Amintim că, România va furniza Republicii Moldova un lot de până la 200 de mii de vaccinuri anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de președintele român Klaus Iohannis, în cadrul vizitei sale la Chișinău, pe 29 decembrie.

De asemenea, din România va veni în țara noastră și o echipă de experți, care vor ajuta la pregătirea strategiei de vaccinare.

Vezi și: Bilanțul vizitei lui Iohannis la Chișinău. A anunțat un pachet de sprijin masiv pentru R. Moldova (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X