Slusari susține că baza de odihnă „Chaika” din Ucraina a ajuns în mâinile lui Andronachi: Cumpărătorul, un pensionar-polițist, este persoana interpusă

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 ianuarie, 2021, 15:53

Vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari susține că baza de odihnă „Chaika” din Ucraina a ajuns în mâinile deputatului Vladimir Andronachi. În opinia acestuia, făcând trimitere la „surse demne de încredere”, declară că prin persoane interpuse, obiectul a fost procurat la un preț neînsemnat, iar benecifiarul final este Andronachi.

„La 16 decembrie 2020, Agenția Proprietății Publice în cadrul așa zisei licitației a înstăinat complexul clădirilor bazei de odihnă „Chaica”, situat în zona litorală din Ucraina, în or. Coblevo. Prețul de vănzare a clădirilor de suprafața totală de 1340 metri pătrați a fost doar 1,888 mln lei. Deci, baza de odihnă funcțională de 4 etaje cu ospătăria, amplasată la distanța de 300 de metri de la plaja, a fost văndută după formula 82 DOLARI SUA/M2. Pentru comparație am cautat prin google ofertele similare în Coblevo.

O mică baza de odihnă de 478 metri pătrați este propusă spre vănzare cu prețul inițial de 470000 dolari sau aproximativ 1000 DOLARI SUA/M2. Почувствуете разницу ! Din informația, demnă de încredere, cumpărătorul, un pensionar-polițist, este persoana interpusă a lui Vladimir Andronache și în scurt timp urmează reînregistrarea acestui obiect pe o compania, care aparține deputatului”, punctează Slusari.

Parlamentarul declară că va sesiza organele competente pe acest caz, și, totodată, va propune în Parlament un moratoriu pentru orice privatizare a patrimoniului Moldovei în Ucraina pănă la efectuarea de către Curtea de conturi a unui control exhaustiv asupra stării bunurilor moldovenești în țara vecina și modul de gestionare a acestora și prezentarea informației detaliate către legislativ.

„În caz contrar, riscăm să pierdem în aceasta perioada de turbulență politică, avănd Agenția Proprietății Publice, administrată de Dodon și Andronache, și restul proprietății Republicii Moldova din Ucraina”, a conchis Slusari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X