Teatrele din Chișinău își redeschid ușile! Cum se vor desfășura spectacolele pe timp de pandemie

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 6 ianuarie, 2021, 13:36

Teatrele din Chișinău își redeschid ușile pentru spectatori. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 6 ianuarie, de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că membrii Comisiei, au luat această decizie în urma mai multor scrisori din partea actorilor.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a luat în calcul solicitarea mea, după ce au parvenit în adresa primăriei mai multe scrisori din partea actorilor care roagă disperați să își reia munca. Membrii comisiei întruniți în ședință au analizat situația și au ajuns la concluzia că teatrele pot activa cu păstrarea tuturor măsurilor de sănătate publică și condițiilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei Covid”, a anunțat Ceban.

Prezența în sălile de spectacole trebuie să fie de 50 de procente din capacitatea sălii, pentru a fi păstrată distanța. De asemenea, este obligatorie dezinfectarea, termometria vizitatorilor, purtarea măștilor, iar spectacolul nu trebuie să dureze mai mult de două ore.

„Se permite redeschiderea și activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură din municipiul Chișinău, din ziua emiterii prezentei Hotărâri, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și condițiilor de sănătate publică și condițiilor de siguranță sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus”, se menționează în decizia Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău emisă la data de 6 ianuarie.

La fel, se va permite organizarea evenimentelor concertistice în aceleași condiții. Totodată, copii se întorc la școală după programul de învățare de până la vacanță.

Este complicat pentru toți noi în aceste condiții. Dar trebuie să luăm în calcul și toate circumstanțele. Suntem în continuare la datorie, ne facem munca și avem grijă de medicii noștri”, a comentat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Vezi și: O prevedere din ultima decizie CNESP, criticată: Riscul e mai mare la un spectacol decât la restaurant? Cei mai prejudiciați sunt oamenii de cultură. Rușine

Menționăm că, în cadrul ședinței din 27 noiembrie, s-a decis ca teatrele să își sisteze activitatea.

Hotararea CESP Nr.31 Din 6 … by Primăria Chișinău

❗️Teatrele se întorc la muncă, iar elevii revin în bănci după vacanța de iarnă!

Astăzi, Comisia Extraordinară de…

Publicată de Iv Ceban pe Miercuri, 6 ianuarie 2021

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X