Asaltul asupra Capitoliului: Patru persoane au decedat în timpul violențelor şi 52 au fost arestate

Autor: , in Actualitate / Externe / 7 ianuarie, 2021, 11:37 Etichete: , , , ,

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, transmite Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri noaptea târziu, Contee a precizat că 47 dintre cele 52 de arestări au legătură cu încălcarea interdicţiei de circulaţie după ora 18:00, decizie impusă de primarul Muriel Bowser.

Alte câteva persoane au fost arestate pentru deţinerea fără permis a unor arme de foc.

Contee a refuzat să ofere detalii despre identitatea femeii împuşcate mortal de poliţia Capitoliului. Celelalte trei persoane au murit din cauza unor urgenţe medicale.

Şeful poliţiei din Washington DC a adăugat că cel puţin 14 ofiţeri de poliţie au fost răniţi, dintre care doi grav, în confruntările cu manifestanţii. Unul dintre aceşti ofiţeri a fost scos din cordonul de securitate de către demonstranţi, după care a fost atacat brutal de aceştia.

Potrivit BBC, două femei și doi bărbați au murit în timpul violențelor. Una dintre femei a decedat după ce a fost împușcată de poliție în sediul Congresului SUA, la Washington. Aceasta se numea Ashli Babbitt şi era veteran al războiului din Irak.

Ashli Babbitt, femeia decedată după a fost împușcată de agenții de securitate în sediul Congresului SUA, era o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump. Ea locuia în sudul Californiei, au informat media americane citând familia ei, transmite AFP.

Ashli Babbitt a fost printre primii oameni intrați în Capitoliu, când cele două Camere erau încă în ședință și a fost împușcată mortal pentru că a refuzat să se oprească.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X