Asociația „MĂR” solicită autorităților să elimine restricția care limitează programul localurilor până la ora 22:00 (DOC)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Economic / 7 ianuarie, 2021, 15:42 Etichete: , ,

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) cer eliminarea restricției ce limitează programul de activitate a unităților de alimentație publică până la orele 22:00. În acest sens, reprezentanții MĂR au expediat miercuri, 6 ianuarie 2021, o solicitare Guvernului.

„Luând în considerație micșorarea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele săptămâni, am solicitat autorităților competente în gestionarea crizei sanitare, să fie eliminată restricția ce limitează programul de activitate a unităților de alimentație publică până la orele 22:00, or majorarea cazurilor a fost argumentul de implementare a acestei restricții”, spun reprezentanții asociației.

Aceștia au menționat că limitarea programului de activitate a sectorului HoReCa aduce daune majore activității economice și face imposibilă remunerarea angajaților.

MĂR/Facebook
MĂR/Facebook

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în sănătate publică până pe 15 ianuarie 2021.

Astfel, în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis instituirea mai multor restricții, printre care interzicerea activitatății cluburilor de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri). De asemenea, s-a decis ca restaurantele, barurile și cafenelele să activeze până la orele 22.00. Unităților de alimentație publică le este interzisă activitatea în intervalul 22:00-07:00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X