(DOC) Starea de urgență în sănătate publică, menținută în Chișinău. Deciziile aprobate de CESP

Autor: , in Actualitate / Social / 7 ianuarie, 2021, 16:54 Etichete: ,

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis miercuri, 6 ianuarie 2021, menținerea stării de urgență în sănătate publică, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2 prezentați de către Centrul de Sănătate Publică Chișinău.

Astfel, responsabilii insistă în continuare pe necesitatea respectării regulilor și măsurilor privind prevenire și controlul infecției cu COVID-19 și obligativitatea portului măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriu al municipiului Chișinău, inclusiv în transportul public.

Potrivit hotărârii, începând cu luni, 11 ianuarie, va fi reluat procesul educațional în toate instituțiile de învățământ, conform modelelor aprobate de Ministerul Educației.

Amintim că începând de astăzi, teatrele din Chișinău își redeschid ușile pentru spectatori.

Prezența în sălile de spectacole trebuie să fie de 50 de procente din capacitatea sălii, pentru a fi păstrată distanța. De asemenea, este obligatorie dezinfectarea, termometria vizitatorilor, purtarea măștilor, iar spectacolul nu trebuie să dureze mai mult de două ore.

La fel, se va permite organizarea evenimentelor concertistice în aceleași condiții. Totodată, copii se întorc la școală după programul de învățare de până la vacanță.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, actualizate la data de 6 ianuarie, în municipiul Chișinău, de la începutul pandemiei 62.359 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Dintre acestea, 45.186 au fost declarate vindecate, altele 1.006 au pierdut lupta cu boala.

În același timp, 10.889 persoane se află sub supraveghere medicală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X