Ultima oră! Congresul SUA certifică victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie

Autor: , in Actualitate / Externe / 7 ianuarie, 2021, 12:00 Etichete: , , , , , , ,

Vicepreşedintele republican Mike Pence a certificat votul celor 306 mari electori în favoarea democratului şi celor 232 în favoarea lui Donald Trump, în urma unei sesiune a celor două Camere ale Congresului întreruptă de luarea cu asalt a Legislativului de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu, care s-a soldat cu morţi şi haos la Capitoliu.

Joe Biden are 306 de voturi electorale confirmate în Congresul SUA, în condițiile în care avea nevoie de 270 pentru a deveni președinte. Donald Trump are 232 de voturi confirmate.

Congresul a respins anterior o încercare a republicanilor de a răsturna voinţa alegătorilor din statul Pennsylvania – punând astfel capăt unei ultime încercări a insurgenţilor de a transforma înfrângerea lui Donald Trump în victorie.

Camera a respins cu 282 de voturi contestarea, după o dezbatere îndelungată.

O încăierare a fost evitată, după ce reprezentantul democrat din Pennsylvania Conor Lamb a declarat că ”acest atac nu s-a materializat de nicăieri (…). El a fost inspirat de minciuni, aceleaşi minciuni pe care le auziţi în această sală acum, iar membrilor (Congresului) care repetă aceste minciuni ar trebui să le fie ruşine de ei înşişi”

Amintim că miercuri mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Citește și: Asaltul asupra Capitoliului: Patru persoane au decedat în timpul violențelor şi 52 au fost arestate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X