Acte falsificate, depistate la trecerea frontierei de stat: Au fost inițiate cercetări penale

Autor: , in Actualitate / Social / 9 ianuarie, 2021, 15:41

La ieșirea din Republica Moldova, polițiștii de frontieră au depistat la doi conaționali acte străine, cu semne de falsificare. În ambele cazuri vor fi inițiate cercetări penale.

Ieri, ora 17:55, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, printre pasagerii microbuzului de pe ruta „Moldova-Germania” a fost identificat un cetățean moldovean de 21 de ani, care prezenta suspecții atât în comportament, cât și în declarații. Astfel, polițiștii de frontieră au acționat în baza analizei de risc și tânărul a fost supus unui control suplimentar.

Ca urmare, în portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere, care ar fi emis de autoritățile române pe numele acestuia. În cadrul cercetării primare a actului, cu tehnica specială, s-a constatat că permisul nu este unul autentic, fiind prezente mai multe semne de contrafacere.

Conaționalul a comunicat că intenționa să ajungă în Germania, unde și urma să folosească actul, neștiind că este falsificat.

Astăzi, ora 02:15, în punctul de trecere a frontierei Cahul, la linia de control s-a apropiat un autoturism, condus de un bărbat de 28 de ani, cu dublă cetățenie (moldovenească și bulgărească). După identificarea acestuia, conform analizei de risc polițiștii de frontieră au luat decizia de a extinde verificările.

În rezultat, tânărul a scos din portmoneu o carte de identitate, care ar fi eliberată de autoritățile bulgare pe numele unei persoane străine. Din primele cercetări s-a stabilit că documentul este falsificat. La audieri, acesta a precizat că niște persoane necunoscute, care au aflat că pleacă în Germania, l-au rugat să transmită buletinul posesorului când va ajunge în țara de destinație.

Cetățeanul și-a continuat călătoria, iar actul falsificat a fost ridicat și va fi transmis spre expertiză.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X