Două femei, mamă și fiică, ce ar fi originare din R. Moldova, printre persoanele reținute la Capitoliu

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 ianuarie, 2021, 16:27

Kristina Malimon și mama acesteia, Eugenia Malimon, despre care se vorbește că ar fi originare din Republica Moldova, au fost printre persoanele reținute la Capitoliu, în legătură cu protestele violente de la Washington, SUA, din 6 ianuarie, care s-a soldat cu morţi şi haos

Potrivit echo.msk.ru, Eugenia Malimon în vârstă de 54 de ani și fiica acesteia, Kristina Malimon, în vârstă de 28 de ani, au fost reținute fiind acuzate de intrare ilegală și încălcarea măsurilor impuse de autorități.

O altă sursă, buzzfeednews.com, scrie că în instanță femeia a cerut să îi ofere un traducător de limba rusă. Potrivit publicației americane, Kristina Malimon vorbește într-adevăr rusește și are legături cu Moldova, dar nu s-au găsit dovezi că ea sau mama ei să dețină cetățenia Federației Ruse.

De menționat că Kristina este o susținătoare activă a actualului președinte american în exercițiu Donald Trump și adjunctul liderului mișcării Tinerilor Republicani din Oregon.

Kristina Malimon/Instagram
Kristina Malimon/Instagram

Anterior, ambasada rusă la Washington a raportat, citând Departamentul de Stat, că nu au existat ruși printre cei reținuți sau răniți în revoltele din 6 ianuarie din Washington.

Amintim că miercuri, 6 ianuarie 2021, mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Citește și: Asaltul asupra Capitoliului: Patru persoane au decedat în timpul violențelor şi 52 au fost arestate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X