Furtună de zăpadă în centrul Spaniei. În regiune intervine armata pentru a scoate oamenii rămași captivi în troiene

Autor: , in Externe / Social / 9 ianuarie, 2021, 14:54

Centrul Spaniei, inclusiv capitala Madrid, a fost lovit de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimul secol. Ninsorile abundente au dus la depunerea unui strat de 20-30 de centimetri, suficient pentru a da traficul rutier, feroviar și aerian peste cap, scrie digi24.ro.

Mii de autovehicule au rămas blocate pe drumurile înzăpezite, iar autoritățile au trimis și armata pentru a-i ajuta pe oamenii rămași captivi în troiene. Și pe principalul aeroport din Madrid a fost haos după ce activitatea a fost suspendată din cauza zăpezii. În zonele muntoase din nord-estul țării a fost stabilit un nou record negativ: minus 36 de grade Celsius.

„Ne concentrăm pe salvarea șoferilor care sunt prinși în diferite locuri din regiunea Madrid, cu scopul de a-i duce într-un loc sigur. Pentru aceasta, am activat la maximum capacitate serviciul de pompieri din orașul Madrid și am solicitat, de asemenea, asistență de la Unitatea Militară de Urgență, pentru a ajuta în aceste sarcini care în acest moment sunt o prioritate”, a declarat Carlos Novillo, șeful Departamentului pentru Situații Urgență din Madrid.

A fost haos și pe pirncipalul aeroport internațional din Madrid, unde toate cursele au fost anulate din cauza furtunii de zăpadă. Capitala Spaniei a fost plasată pentru prima dată în istorie sub cod roșu de ninsoare. De vină pentru această vreme deosebit de aspră din centrul statului iberic este furtuna Filomena.

Unii dintre locuitorii de acolo au găsit prilej de distracție. Un bărbat a fost filmat pe străzile din Madrid cu o sanie trasă de câini. Iar altul s-a urcat pe schiuri și s-a lăsat tras de o mașină.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X