Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Indoneziei, după prăbușirea avionului cu 62 de persoane la bord

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 10 ianuarie, 2021, 14:07 Etichete: , , , ,

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de condoleanțe omologului său indonezian, președintele Joko Widodo, în legătură cu accidentul aviatic de sâmbătă, 9 ianuarie, în care și-au pierdut viața 62 de oameni. 

„Am aflat cu profundă tristețe despre accidentul aviatic ce s-a produs în provincia indoneziană Kalimantan, soldat cu moartea persoanelor aflate la bord. În aceste clipe de grea încercare, Vă rog să primiţi, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, profundele noastre sentimente de compasiune şi solidaritate cu poporul indonezian. Vă rog să transmiteți sincere condoleanțe rudelor și apropiaților celor ce și-au pierdut viața”, se arată în mesajul transmis de șefa statului.

Amintim că un avion al companiei aviatice indoneziene Sriwijaya Air cu peste 50 de persoane la bord a dispărut de pe radare și s-a prăbușit la 5 minute după ce a decolat, sâmbătă, 9 ianuarie, din capitala indoneziană Jakarta, pe ruta spre Pontianak din provincia Kalimantanul de Vest.

Presupusul loc al accidentului se află în apropierea unor insule turistice, în largul oraşului Jakarta. La bord erau doi piloți, 4 stewardese. Printre pasageri se numărau 46 de adulți, 7 copii și 3 bebeluși.

Directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, a precizat că starea tehnică a avionului era bună. Aeronava Boeing 737-500 era în funcţiune de 27 de ani.

Duminică, 10 ianuarie, resturi şi fragmente de corpuri au fost găsite în largul capitalei indoneziene Jakarta, în zona unde a dispărut.

Numeroase vase de salvare, ale armatei, dar şi elicoptere şi scafandri au fost desfăşuraţi duminică dimineaţă după ce locul accidentului a fost stabilit în cursul nopţii. Resturile au fost aduse în portul principal din Jakarta unde a fost stabilit un punct de prim-ajutor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X