Ministerul Sănătății anunță 298 de cazuri noi de COVID-19. Printre acestea, unul importat din Marea Britanie

Autor: , in Actualitate / Social / 10 ianuarie, 2021, 18:37 Etichete: ,

Alte 298 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate duminică, 10 ianuarie, în Republica Moldova. Printre acestea, este și un caz de import din Marea Britanie, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.292 de teste, dintre care 1.121 primare și 171 repetate.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns astăzi la 149.391.

Din numărul total de cazuri, 17 au fost înregistrate în rândurile lucrătorilor medicali: medici – 7, asistenți medicali – 7, personal auxiliar – 3.

În prezent, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești din țară sunt internați 2.540 pacienți confirmați cu infecția COVID-19. 228 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 49 dintre aceștia sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Alte 337 persoane au fost vindecate în ultimele 24 de ore, iar numărul persoanelor care au învins noul coronavirus de la începutul pandemiei a ajuns la 138.440.

Amintim că MSMPS a anunțat săptămâna trecută că urmează să achiziționeze echipamente pentru diagnosticarea noii tulpini a coronavirusului, întrucât, în prezent, laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) nu au capacitatea de a o depista.

Noua tulpină a coronavirusului a fost depistată pentru prima oară în Marea Britanie și s-a răspândit în mai multe state europene. Din precauție, mai multe țări, precum și Republica Moldova, au interzis intrarea cetățenilor cae vin din Marea Britanie.

Ulterior, la 8 ianuarie 2020, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a decis reluarea tuturor curselor aeriene regulate de pasageri și a charterelor regulate de pasageri cu Marea Britanie.

Duminica trecută, Ministerul Sănătății a anunțat despre un alt caz de import de COVID-19 din Marea Britanie. Deocamdată nu se cunoaște dacă este vorba despre noua tulpină.

Anterior, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale(MSMPS), Viorica Dumbrăveanu, a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4 că noua tulpină este de 70 de ori mai contagioasă și afectează mai frecvent tinerii și copiii, însă nu este rezistentă la vaccin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X