Mai multe gherete din Capitală au fost evacuate. Ionesii: Unii au plătit bani, iar alții continuă să activeze gratis

Autor: , in Actualitate / Social / 11 ianuarie, 2021, 18:50

Evacuarea gheretelor de pe teritoriul orașului va continua și săptămâna aceasta, anunță Primăria municipiului Chișinău. Pe parcursul săptămânii trecute, preturile de sector au scos 8 unități de comerț ambulant de pe străzile secundare din Capitală, unde se vindea ceai, cafea și băuturi răcoritoare, a căror amplasare nu mai corespunde politicii actuale privind comerțul ambulant stradal.

Viceprimara Inga Ionesii a informat luni, 11 ianuarie, în cadrul ședinței operative săptămânale, că în prezent sunt evacuate unitățile de comerț ambulant stradal, unde se vindea ceai, cafea și băuturi răcoritoare, amplasate pe arterele secundare din oraș, ale căror scheme de amplasare erau eliberate de preturi, pentru o perioadă determinată.

„Unii agenți economici care dispun de gherete cu cafea au participat la licitație, plătind bani pentru a beneficia de spațiile de amplasare a unităților, pe când alții continuă să activeze gratis. Dar regulile sunt egale pentru toți. Astfel, obiectivele pentru care nu sunt prevăzute scheme de amplasare aprobate de CMC, urmează să fie evacuate, deoarece pentru acele locuri nu vor fi organizate concursuri”, a precizat Ionesii.

Autoritățile Capitalei au menționat că Comisia municipală pentru licitații se va întruni în ședință în această săptămână, urmând să examineze inclusiv noile amplasamente pentru gherete, ce urmează a fi propuse spre aprobare Consiliului municipal Chișinău.

În luna decembrie 2020 au fost organizate două licitații obținerea dreptului de amplasare a unităților de comerț ambulant stradal, iar următorul concurs este prevăzut pentru data de 15 ianuarie 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *