Maia Sandu a renunțat la avion și a plecat cu mașina la Kiev, în prima sa vizită oficială de la învestire în funcție

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 11 ianuarie, 2021, 21:08 Etichete: , , ,

Delegația prezidențială, în frunte cu Maia Sandu, a plecat deja spre Kiev, însă nu cu avionul așa cum se obișnuia până nu demult, ci cu automobilul. Informația a fost confirmată pentru Cotidianul de către purtătoarea de cuvânt a Președinției,  Sorina Ștefârță. 

„Delegația prezidențială a pornit la drum cu un automobil și un microbuz la orele prânzului, pentru ca seara să ajungă în capitala Ucrainei” a menționat Sorina Ștefârță.

Zece persoane fac parte din delegație, printre care șefa statului Maia Sandu, secretarul de stat al MAEIE Dumitru Solocan, secretarul general Andrei Spînu, consiliera în domeniul politicii externe Cristina Gherasimov, și alții. 

La acest subiect: Detalii despre vizita Maiei Sandu la Kiev. Cine va face parte din componența delegației oficiale și cu vine vor avea întrevederi

Aceasta este prima vizită oficială a Maiei Sandu în calitate de șef de stat. 

Menționăm că la sfârșitul lunii decembrie, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a anunțat că o susține pe Maia Sandu și că îi este „simpatică” Republica Moldova cu „așa lideră”

În cadrul unui interviu acordat pentru The New York Times și publicat pe site-ul administrației prezidențiale, acesta a subliniat că știe care este poziția președintei alese privind Crimeea, războiul din Donbas și, în general, Ucraina. Zelenski a menționat că poziția Maiei Sandu îi este „cu mult mai clară” decât cea a lui Igor Dodon, iar din acest motiv el nu s-a întâlnit cu alți actuali sau foști lideri ai puterii din Republica Moldova.

Șeful statului ucrainean a afirmat că îi urează țării noastre dezvoltare democratică, adăugând că „o merită”.

Vladimir Zelenski și Maia Sandu au avut o întrevedere la Kiev în vara anului trecut, când ultima era premier. Președintele Ucrainei a fost printre primii care au felicitat-o pe fosta lideră PAS pentru victoria din 15 noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X