Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Dmytro Razumkov: Avem multe probleme în comun ce trebuie soluționate

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 ianuarie, 2021, 17:49

În cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează astăzi, 12 ianuarie, la Kiev, Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Dmytro Razumkov. Discuția s-a axat pe cooperarea pe dimensiunea parlamentară dintre cele două țări.

„Îi mulțumesc domnului Dmytro Razumkov pentru invitație la acest dialog politic. Sperăm să avem în curând un parlament funcțional, care va reseta relațiile moldo-ucrainene și la nivel de parlamente”, a declarat după întrevedere Maia Sandu.

Șefa statului a menționat, totodată, că țările noastre au în comun multe probleme ce trebuie soluționate, precum și multe oportunități de cooperare, iar un parlament funcțional și reprezentativ este o instituție-cheie, un pilon indispensabil pentru a utiliza la maximum potențialul acestui parteneriat strategic.

„Sperăm să avem în curând un parlament funcțional care va reseta relațiile moldo-ucrainene și la nivel de parlamente. Avem multe probleme în comun ce trebuie soluționate, precum și multe oportunități de cooperare, iar un parlament funcțional, reprezentativ, este o instituție-cheie, un pilon indispensabil pentru a utiliza la maximum potențialul acestui parteneriat strategic”, a mai adăugat Sandu.

Vizita oficială în Ucraina este prima pe care președinta Maia Sandu o întreprinde în străinătate.

Citește și: Construcția unui pod peste Nistru și traversarea frontierelor doar cu buletinul de identitate: Principalele declarații făcute de Sandu și Zelensky

Zece persoane fac parte din delegație, printre care șefa statului Maia Sandu, secretarul de stat al MAEIE Dumitru Solocan, secretarul general Andrei Spînu, consiliera în domeniul politicii externe Cristina Gherasimov, și alții.

Vezi și: Detalii despre vizita Maiei Sandu la Kiev. Cine va face parte din componența delegației oficiale și cu vine vor avea întrevederi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X