Peste 800 de elevi au început semestrul II în carantină. Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ din țară

Autor: , in COVID-19 / Social / 12 ianuarie, 2021, 14:25 Etichete: , , ,

Peste 800 de elevi din Republica Moldova au intrat în al doilea semestru de învățământ în carantină, însă toate instituțiile de învățământ activează în conformitate cu programul stabilit la început de an de studii, arată raportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

Conform datelor actualizate la data de 11 ianuarie, nicio instituție de învățământ general din țară nu activează la distanță din cauza carantinei, doar cinci clase se află în izolare.

Numărul elevilor bolnavi de COVID-19 în prezent este de 89, iar 817 elevi au fost plasați în regim de autoizolare.

În același timp, 160 de cadre didactice sunt infectate cu noul Coronavirus și 109 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 51 de persoane, iar alte 25 se află în autoizolare.

Din numărul total de 1.501 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1.436 instituții de învățământ.

În prezent, trei instituții și 15 grupe de copii se află în carantină. Un singur copil este infectat cu noul coronavirus, iar alți 609 se află în autoizolare.

Totodată, 73 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 71 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 53 de persoane, iar alte 56 se află în autoizolare.

În total, de la începutul pandemiei în Republica Moldova au fost confirmate cu noul coronavirus 149 662 de persoane, 3.156 dintre acestea au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X