Renato Usatîi îi va solicita Maiei Sandu să îl desemneze la funcția de prim-ministru

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 ianuarie, 2021, 21:46

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că îi va solicita președintei Maia Sandu să îl desemneze pentru funcția de prim-ministru al țării. Politicianul a menționat că este sigur că nu va primi încredere din partea deputaților, astfel, fiind demarat procesul de dizolvare al Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Usatîi susține că în ultimele 24 de ore i-a venit ideea de a fi prim-ministru.

„După ce va reveni din Kiev, îi voi propune să ne întâlnim și să mă desemneze candidat (n.r: la funcția de prim-ministru). Să vedeți ce față vor avea Greceanîi, Bătrîncea și Țîrdea. Ei vor vota chiar și pentru un scaun, doar să nu fie dizolvat Parlamentul, dar pentru mine ei nu vor vota”, a declarat Usatîi, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Politicianul se arată convins că nu va primi votul de încredere al deputaților.

„Dacă sunt atât de sinceri și vor alegeri anticipate, atunci nu vor vota. O altă soluție, în cazul în care ei (n.r: deputații) vor intenționa să mă voteze, atunci o să mă adresez către cel puțin 51 de deputați, separat, după care va fi imposibil ca ei să mă voteze. Știu ce să le spun ca ei să nu mă voteze nici acum, nici peste un an”, a mai spus Usatîi.

Menționăm că, delegația prezidențială, în frunte cu Maia Sandu, efectuează astăzi, 12 ianuarie, o vizită oficială în Ucraina.

Renato Usatîi a precizat ultima oară vorbit cu Maia Sandu pe 1 ianuarie, când s-au felicitat reciproc cu sărbătorile de iarnă.

La data de 31 decembrie 2020, președinta Maia Sandu l-a numit pe ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, în funcția de premier interimar, după ce Ion Chicu a refuzat să-și mai continue mandatul în exercițiu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *