Slusari: Ministerul Finanțelor a împrumutat deja pe piața internă peste 703 milioane de lei, în primele 6 zile din acest an

Autor: , in Actualitate / Economic / Politic / 12 ianuarie, 2021, 13:16

Vicepreședintele Parlamentului și deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, susține că în primele 6 zile ale anului 2021, Ministerul Finanțelor deja a împrumutat pe piața internă, de la băncile comerciale peste 703 milioane de lei. Deocamdată, instituția vizată nu a venit cu o reacție.

În primele 6 zile ale anului 2021, Ministerul Finanțelor deja a împrumutat pe piața internă, de la băncile comerciale peste 703 milioane de lei. Pentru comparație, în perioada similară a anului trecut, suma împrumutului era de 83,5 milioane lei sau aproape de 9 ori mai mică”, a anunțat Slusari.

În acest context, parlamentarul a menționat că este o tendință proastă pentru economia națională.

Este un semnal alarmant în contextul stabilității bugetare, precum și o tendința proastă pentru economia națională. Lipsa acordurilor cu partenerii externi, care prevăd mai multe granturi și credite ieftine cu până la 1% anual, provoacă împovărarea mai mare a statului cu dobânzi de 4-5,5 % și riscul creșterii acestora în condițiile lipsei alternativei pentru perioada indelungată a crizei politice”, a comentat Alexandru Slusari.

Totodată, Slusari a mai spus că „dependența statului de sectorul bancar reduce drastic interesul băncilor să crediteze sectorul real al economiei și influențează majorarea ratelor de creditare pentru business”.

Am încercat să obținem o reacție, însă, responsabilii de la Ministerul Finanțelor nu ne-au răspuns la telefon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X