Ultima întrevedere oficială a Maiei Sandu la Kiev a fost cu premierul ucrainean. Despre ce au discutat (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 ianuarie, 2021, 20:54

Delegația prezidențială, în frunte cu Maia Sandu, au efectuat astăzi, 12 ianuarie, o vizită oficială în Ucraina. Pe agendă, a fost și o întrevedere cu premierul ucrainean.

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit în această după-amiază cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de idei despre modalitățile de relansare a relațiilor bilaterale, precum și despre modul de conlucrare pe agenda integrării europene, a securității regionale și a cooperării pe domenii concrete în beneficiul cetățenilor noștri.

Am discutat despre îmbunătățirea infrastructurii și intensificarea schimburilor economice, despre combaterea corupției și a contrabandei, despre controlul comun la frontieră și situația ecologică îngrijorătoare a râului Nistru. Am abordat și problema securității energetice, dar și a reglementării conflictului transnistrean. Aceasta, chiar dacă în prezent Republica Moldova este administrată de un guvern în exercițiu”, a declarat Maia Sandu.

Întrevederea cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Shmygal, a fost ultimul punct de pe agenda vizitei oficiale a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kyiv.

Vizita oficială în Ucraina este prima pe care președinta Maia Sandu o întreprinde în străinătate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *