(VIDEO/DOC) Demers către CNESP ca moldovenii aflați în străinătate și vaccinați contra COVID-19 să fie exceptați de la carantină la revenire în țară

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 12 ianuarie, 2021, 16:02

Vicepreședintele PAS, deputatul Lilian Carp, anunță că va face un demers către Comisia pentru Situații Excepționale pentru ca aceasta să prevadă ca cetățenii Republicii Moldova de peste hotarele țării, vaccinați împotriva COVID-19, să nu fie plasați în carantină la întoarcerea în țară.

„Avem cetățeni ai Republicii Moldova vaccinați deja peste hotarele țării, dar care nu pot veni în țară pentru că sunt plasați în carantină pentru 14 zile. Mă adresez către doamna Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ca la următoarea ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale să prevadă ca acești cetățeni vaccinați să nu fie plasați în carantină”, a declarat parlamentarul.

De menționat că în timp ce campania de vaccinare în UE a început pe 27 decembrie 2020 în majoritatea țărilor membre, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat luni, 11 ianuarie, că țara noastră ar putea beneficia de primul lot de vaccinuri anti-COVID-19 până la finele lunii ianuarie, cu posibilitatea de administrare a vaccinului la începutul lunii februarie 2021.

Citește și: Detalii oficiale despre procesul de vaccinare împotriva COVID-19. Precizările făcute de Ministerul Sănătății

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X