Ce spune președinta despre solicitările lui Voronin și Usatîi pentru funcția de premier (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 13 ianuarie, 2021, 18:41

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție miercuri, 13 ianuarie, privind solicitările lui Vladimir Voronin și Renato Usatîi pentru funcția de premier. Aceasta a menționat că o eventuală candidatură pentru șefia Guvernului va duce la amânarea alegerilor parlamentare anticipate.

Cu toții înțelegem că Republica Moldova are nevoie de un Guvern serios și cu sprijin sănătos în Parlament ca să poată să rezolve problemele mari cu care se confruntă societatea și cetățenii. Problema cea marea este lipsa sprijinului sănătos din partea unei majorități în Parlament pentru un asemenea Guvern. Orice nominalizare la funcția de premier ar conduce la amânare alegerilor parlamentare și sper că cei care și-au exprimat intenția pentru această funcție să nu fie pentru această amânare”, a declarat Maia Sandu.

Fiind întrebată anume despre candidaturile Vladimir Voronin și Renato Usatîii, președinta a răspuns:

Bănuiesc că și cei care au venit cu asemenea propuneri, sper eu că nu își doresc ca această declanșare a amânării alegerilor anticipate să se producă”, a comentat Maia Sandu.

Președinta susține că majoritatea cetățenilor își doresc alegeri parlamentare anticipate, iar cea mai scurtă cale de dizolvarea a Parlamentului ar fi ca magistrații Curții Constituționale (CC) să se pronunțe pozitiv pe sesizarea deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care vor să știe dacă instituția se poate autodizolva.

Așa cum au confirmat și toate formațiunile, este nevoie de anticipate și noi vom merge la cea mai scurtă și cea mai sigură. Așteptăm că vedem ce spune CC referitor la propunerea de autodizolvare a Parlamentului, fiind cea mai simplă cale. Dacă Curtea va spune altceva, vom veni cu o soluție”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că, Vladimir Voronin și Renato Usatîi, se arată dispuși de a fi înaintați la funcția de premier.

Vezi și:

Renato Usatîi îi va solicita Maiei Sandu să îl desemneze la funcția de prim-ministru

Voronin îi cere președintei să-l desemneze la funcţia de premier: Să vedeți ce fac eu din ei toți (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X