Persoanele care dețin dovada vaccinării anti-COVID-19, pot intra liber pe teritoriul R. Moldova

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / Travel / 13 ianuarie, 2021, 17:58 Etichete: ,

Persoanele care deţin un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent dacă ţara din care vin este inclusă în zona roșie sau nu. Acestea nu vor fi obligați să completeze fişa epidemiologică şi declaraţia pe proprie răspundere de respectare a regimului de autoizolare de 14 zile. 

„Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi să respecte regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile. În cazul când punctul de pornire este situat într-o ţară clasificată ca zonă verde, iar în timpul călătoriei a fost tranzitată ţara clasificată ca zonă roşie, inclusiv tranzit aeroportuar, atunci persoana este considerată ca venită din zona roşie, respectiv, completează fişa epidemiologică şi este obligată să respecte regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile”, se arată în decizia Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNSP), care s-a convocat astăzi.

Totodată, CNESP a dispus interzicerea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor care vin din ţările
clasificate ca zonă roşie, cu anumite excepţii, pe care le găsiți aici – Hotărârea CNESP nr. 42 din 13.01.2021.

Vaccinarea anti-COVID-19 a început în Uniunea Europeană, inclusiv și în România, la sfârşit de decembrie. Vaccinarea anti-COVID-19 are loc şi în Rusia, Israel, Marea Britanie.

Amintim că marți, 13 ianuarie, CNSP a prelungit până la data de 15 februarie 2021 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgenţă în sănătate publică. Termenul ar putea fi revizuit, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivel naţional

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X