Athens magazine

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, locuitor al Capitalei, a fost identificat și reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism.

Anterior acesta s-a dovedit a fi judecat pentru comiterea infracțiunilor de furt, Circulaţia ilegală a drogurilor.

Poliția a fost sesizată în această noapte, 13 ianuarie, în jurul orei 00:30, prin intermediul serviciului 112, apelul fiind făcut de către un bărbat care a comunicat că pe str. Maria Drăgan, în subsolul unui bloc de locuit se află un obiect explozibil.

La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Ciocana, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la ,,Bombteh”.

Urmare a verificării subsolului de către specialiștii din cadrul serviciului Bombteh, oarecare obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Pe caz a fost pornită o cauză penală în baza art. 281 C.P. Ofițerii de investigație și urmărire penală au dispus un șir de măsuri speciale în identificarea și reținerea individului care a făcut apelul.

Astfel, în urmă măsurilor întreprinse suspectul a fost identificat și reținut, fiind escortat la inspectorat, pentru audieri și stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vina, comunicând că era în stare de ebrietate când a făcut apelul.

Actualmente bărbatul se cercetează în stare de libertate, iar pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here