The Guardian

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost dat în căutare în Federația Rusă din data de 29 decembrie 2020, arată un Decret al Serviciului Penitenciar Federal din Moscova, publicat de canalul de Telegram Mash. Informația a fost confirmată ulterior de către avocatul lui Navalnîi, Vadim Kobzev. 

Avocatul disidentului a declarat, într-un comentariu pentru MBH Media, că Navalnîi nu știa despre acest fapt în ziua când a anunțat despre decizia de se întoarce în Rusia pe 17 ianuarie.

„Am aflat despre asta astăzi (miercuri, 13 ianuarie), după ce a anunțat (n.red. întoarcerea sa în Rusia”, a spus Kobzev, menționând că nu a comunicat în mod specific cu Navalny despre anunțarea sa în căutare, dar era sigur că „acest lucru nu afectează în niciun fel intenția sa de a reveni”.

Navalnîi a fost anunțat în căutare în legătură cu dosarul „Yves Rocher”, în care politicianul a fost anchetat penal și a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Pe 12 ianuarie 2021, Serviciul Federal al Penitenciarelor a înaintat instanței o cerere de înlocuire a pedepsei de închisoare cu suspendare aplicate lui Navalny cazul „Yves Rocher” cu închisoare în penitenciar, motivând că Navalnîi nu îndeplinește îndatoririle unei persoane condamnate condiționat și se sustrage de controlul inspecției.

La sfârșitul lunii decembrie, Serviciul Federal al Penitenciarelor a cerut ca Navalnîi să se prezinte urgent la Moscova pentru un cec, deși se află în Germania.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here