colaj: cotidianul.md

Deputata PAS, Veronica Roșca, a expediat un demers către prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, și solicită anularea ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) prin care a foat aprobată o nouă componență nominală a Consiliului Național al Monumentelor Istorice. În opinia parlamentarei, documentul a fost emis cu încălcarea flagrantă a legii.

„Ordinul în cauză este nul, în condiția în care contravine Hotărârii Guvernului nr.73/2014, fiind pasibil de a fi anulat inclusiv prin intermediul procedurii contenciosului administrativ și aduce atingere securității raporturilor juridice. Prin prisma stipulărilor legale am solicitat aplicarea mecanismului reglementat de art.7 lit.g) al Legii nr.136/2017 cu privire la Guvern, adică suspendarea, abrogarea sau anularea ordinului aprobat în mod ilegal”, a punctat deputata.

Veronica Roșca/Facebook
Veronica Roșca/Facebook

Amintim că Consiliul Național al Monumentelor Istorice (CNMI) pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) are o nouă componență nominală, deși membrii anteriori, numiți în funcție în luna iulie 2019 în timpul Guvernului Sandu, nu și-au dus mandatul până la capăt.

MECC a numit o nouă componență a Consiliului Național al Monumentelor Istorice, deși membrii anteriori nu și-au încheiat mandatul

Potrivit unui ordin semnat miercuri, 13 ianuarie, de ministra Educației, Culturii și Cercetării în exercițiu, Lilia Pogolșa, a fost aprobată noua componență a CNMI, însă înainte de expirarea termenului de trei ani a mandatelor membrilor anteriori.

CNMI este un organ de specialitate, care reprezintă autoritatea ştiinţifico-metodică în domeniul protejării de stat a monumentelor istorice şi funcţionează pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here