Ministrul de Interne, despre accidentul fatal provocat de un polițist: „Va fi tras la răspundere, fără circumstanțe atenuante”

Autor: , in Actualitate / Auto / Social / 14 ianuarie, 2021, 13:44 Etichete: , ,

Polițistul care a accidentat mortal cu mașina o femeie de 36 de ani în seara de miercuri, 13 ianuarie, pe o stradă din Capitală, se află în arest și urmează să fie tras la răspundere conform legii, cu circumstanțe agravante. Declarațiile au fost făcute de Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul unui interviu la Sputnik Moldova

Potrivit ministrului, ofițerul de patrulare ar fi fost beat în momentul producerii accidentului, însă oamenii legii așteaptă rezultatele analizelor de sânge prelevate, pentru a confirma acest lucru.

„Acuma se examinează probele prelevate pentru a stabili dacă acesta era în stare de ebrietate, dar preventiv, informația este că a consumat. Un polițist care zilnic vede care sunt consecințele acestor accidente rutiere, a părăsit locul accidentului” a declarat Pavel Voicu, menționând că este foarte indignat de faptul că un angajat al unui serviciu specializat în prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, comite un accident rutier, având și viteză.

„Până și polițiștii fac parte din această societate și cei 18 mii de angajați, nu poți să-i selectezi perfect pe toți. Eu regret mult faptul că colegii mei nu au conștientizat și, în consecință și-au distrus viitorul”, a menționat oficialul.

Șeful MAI a spus că polițustul este în prezent în arest și va fi tras la răspundere conform legislației în vigoare, fără circumstanțe atenuante: „În cazul polițistului vor fi chiar circumstanțe agravante: „D-lui a comis doua capete de acuzare: comiterea accidentului soldat cu decesul victimei și părăsirea locului accidentului, ceea ce este și o circumstanță agravantă.”

Daca va fi găsit vinovat, polițistul riscă până la 15 ani de privațiune de libertate, a mai spus el.

Amintim că o femeie de 36 de ani a fost accidentată mortal de un automobil în seara zilei de miercuri, 13 ianuarie, în timp ce traversa regulamentar o stradă din Chișinău. Șoferul care s-ar face vinovat de accident este angajat al Inspectoratului Național de Patrulare, a fugit de la locul accidentului și a fost găsit la scurt timp pe o stradă din apropiere.

La scurt timp, mașina a fost depistată pe strada Podgorenilor, conducătorul auto fiind în mijlocul de transport împreună cu soția sa. La volanul automobilului personal se afla un angajat al INSP, în vârstă de 25 de ani, în afara orelor de serviciu.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X