Foto: agrotv.md

Directorului general interimar al Î.S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia, a venit cu o reacție, după ce directorul sucursalei Centrului Poștal Bălți, Vasile Guțu, l-a acuzat de presiune politică, mai ales în perioada campaniei prezidențiale din 2020. Acesta infirmă acuzațiile și le califică drept „false, defăimătoare și tendențioase”.

Reprezentanții Poștei Moldovei susțin că Vasile Guțu se află pe buletin de boală până pe 15 ianuarie 2021, dar a fost prezent în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, conducerea instituției vine cu următoarele precizări:

Pe parcursul anului 2020, au fost desfășurate mai multe anchete pe marginea abaterilor privind gestionarea patrimoniului Întreprinderii, în care a fost vizat Directorul Centrului Poștal Bălți, dl Vasile Guțu.

Dat fiind faptul că anchetele au constatat încălcări grave și prejudiciabile Întreprinderii, Directorul CP Bălți, Vasile Guțu, prin intermediul acestei conferințe de presă și acuzațiilor false aduse, a încercat să sustragă atenția de la abaterile grave săvârșite, care prezumă atragerea la răspunderea disciplinară și materială ce-i revine în acest sens.

Încălcările stabilite vizează efectuarea de către Directorul CP Bălți, Vasile Guțu, a unor plăți neîntemeiate din contul sucursalei Bălți, acțiuni de înstrăinare ilicită a bunurilor imobile ale Întreprinderii, semnarea de acte juridice în lipsa unor împuterniciri, cu depășirea atribuțiilor de serviciu etc”, se menționează în nota informativă emisă de conducerea Poștei Moldovei.

Reprezentanții Poștei Moldovei au mai afirmat că „în perioada de activitate a directorului general interimar al Î.S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia, nu au fost majorate statele de personal, ba dimpotrivă – au fost realizate acțiuni de optimizare, astfel încât numărul statelor de personal a fost micșorat”.

„De asemenea, menționăm că nu au avut loc concedieri în rândul personalului de conducere al sucursalelor Întreprinderii, ba din contra – s-a investit în fortificarea și consolidarea actului managerial al sucursalelor. Totodată, specificăm că nu au fost desfășurate acțiuni cu caracter politic în campaniile electorale.

Cu referire la pierderile Întreprinderii, specificăm că sunt recuperabile și au fost rezultatul impactului pandemiei, care a dus la sistarea schimbului de poștă cu toate țările membre UPU, preponderent cu China, colaborare care a fost restabilită începând cu data de 8 ianuarie 2021 și nicidecum din cauza managementului Întreprinderii”, se mai spune în nota informativă a instituției.

Amintim că, reacția vine după ce directorul Poștei Moldovei Bălți, Vasile Guțu, a afirmat că presiunile s-au intensificat în perioada campaniei prezidențiale din 2020.

La acest subiect: Jizdan: Mai mulți membri PDM au fost presați să plece din funcții, la indicațiile lui Dodon. Acuzațiile către Zaharia (VIDEO)

Secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan, a anunțat că va depune o sesizare la Procuratura Generală a R. Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here