Foto: facebook, Petru Frunze

Fostul primar al satului Puhoi din raionul Ialoveni și actual deputat PAS, Petru Frunze, a oferit mai multe detalii despre polițistul reținut miercuri, 13 ianuarie, pentru mită de 11.000 de lei, menționând că în perioada când ultimul a activat în satul Puhoi, au fost comise cele mai multe infracțiuni.

CNA a reținut angajatul Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Neculai Petru. Acetsa a activat și în calitate de inspector de sector în satul Puhoi, raionul Ialoveni, în perioada când am activat în funcția de primar. În perioada când a activat în satul Puhoi, au fost comise cele mai multe infracțiuni, dacă până a veni el în funcție au fost perioade de 10 luni când nu se fura nimic, sub activitatea lui se fura câte două gospodării timp de o săptămână, acest lucru a fost în perioada anului 2016. Având în considerație că în câteva luni, au fost furate zeci de gospodării și nici un caz descoperit, am constatat implicarea directă a inspectorului în musamalizarea cazurilor”, a spus deputatul Petru Frunze.

Fostul primar de Puhoi susține că multe cazuri au fost tăinuite.

Polițiștul făcea parte dintr-un grup de instabilitate condus de un fost pădurar care aveau drept scop să compromită activitatea mea de primar pentru a conduce ei Primăria. Pe atunci aveau totul cu excepția funcției de primar. Acest inspector a fost implicat direct în cazurile de incendiere a mai multor automobile din satul Puhoi, inclusiv automobilul Primăriei, tot el a încercat să mușamalizeze incendierea unui automobil al cărui proprietar a refuzat să achite taxă de protecție pentru investițiile unui cetățean al Italiei la construcția unui complex de piscini pentru copii în satul Puhoi. A contribuit la fabricarea mai multor dosare penale pentru a fi estorcati bani. Pentru a-și satisface poftele de bani au stricat o nuntă cu câteva zile înainte să aibă loc, arestând mirele într-un dosar penal fabricat, ca după nuntă să îl elibereze, bineînțeles deja fără banii colectati pentru nuntă”, a mai spus deputatul PAS.

Petru Frunze afirmă că, Inspectoratul de Poliție Ialoveni, după un șir de solicitări pentru a-l elibera din funcție pe Neculai Petru, l-a angajat în funcție de inspector de sector în satul Țipala, raionul Ialoveni.

După ce a fost eliberat din funcție, imediat în satul Puhoi au încetat furturile din gospodării și au început în satul Țipala, în două luni au fost cel puțin 12 furturi din gospodării și iarăși nedescoperite sau nici nu erau înregistrate. Tocmai atunci IP Ialoveni a înțeles că inspectorul de sector comite abuzuri grave și au început să îl documenteze, fiind prins în flagrant, totodată s-a stabilit implicarea lui în cazul cu incendierea automobilului. IP Ialoveni l-a eliberat din funcție și i-a deschis un dosar penal, Neculai Petru fiind dat în căutare generală a fugit în Germania. Peste o perioadă de timp a fost angajat și promovat în funcție de IP Anenii Noi, cum a fost posibil acest lucru voi afla printr-o interpelare la MAI, voi solicita informații de la SPIA cum a scăpat de dosarul penal și cum a fost angajat de IP Anenii Noi având în considerație materialele acumulate de IP Ialoveni”, a mai relatat deputatul PAS.

În acest context, Petru Frunze a menționat că „aceste personaje trebuie excluse din activitatea poliției.

„Ei discreditează poliția și pe polițiștii onești care își fac cu bine meseria. Voi solicita IP Anenii Noi și MAI să examineze în baza materialelor acumulate de IP Ialoveni și CNA eliberarea din funcție. Voi solicita SIS-lui să monitorizeze activitatea instituțiilor statului pentru a nu admite pe viitor ca acest individ să asigure securitatea cetățenilor și a statului. Exprim recunoștința angajaților CNA pentru profesionalism în vederea curmării infracțiunilor în care cetățenii plecați în diasporă sunt șantajați pentru a fi estorcați bani de cei care ar trebui să le asigure securitatea la întoarcere acasă”, a precizat fostul primar de Puhoi.

Amintim că, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Anenii Noi a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție, după ce a fost recunoscut ca bănuit într-un dosar de trafic de influență. Polițistul a fost denunțat de un bărbat de la care ar fi cerut 11.000 de lei pentru a-l ajuta să soluționeze un dosar de căutare.

Detalii la acest subiect: Un polițist din Anenii Noi, reținut pentru mită. Motivul pentru care a cerut 11.000 de lei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here