Maia Sandu a retras membrul desemnat de Igor Dodon în Comisia care va desemna un judecător la CEDO din partea R. Moldova (DOC)

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 15 ianuarie, 2021, 11:18

Președinta Maia Sandu a retras din componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din partea Republicii Moldova membrul desemnat de fostul șef de stat Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de consiliera prezidențială în domeniul justiției Olesea Stamate.

Olesea Stamate a menționat că Pavel Abraham, membrul desemnat de Igor Dodon în componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la CEDO din partea țării noastre a fost retras din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Astfel, în componența Comisiei a fost desemnat un alt membru.

Ținând cont de importanța reprezentării Republicii Moldova la CEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt ca acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Președinției în această comisie pe Viorica Puică, o judecătoare competentă și corectă”, a anunțat Stamate.

Ședința Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va avea loc la data de 22 ianuarie 2021, ora 15:00, în cadrul căreia va fi examinată eligibilitatea dosarelor depuse și admiterea la interviu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X