Migranți afgani găsiți aproape înghețați în două camioane frigorifice în Franța și Germania. Țara unde au fost încărcați

Autor: , in Externe / 15 ianuarie, 2021, 17:13

Pe 12 ianuarie, șase refugiați afgani înghețați de frig și înfometați – patru dintre ei minori – au fost descoperiți într-un camion parcat în Jura, un departament din Sud-Vestul Franței. Tot pe 12 ianuarie, opt migranți afgani au fost găsiți în Germania, la Grüneberg, și în ambele cazuri, migranții au declarat că au urcat în remorcile frigorifice în România. 

Potrivit France Info, în camionul frigorific ajuns în Franța, tinerii afgani cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, ar fi fost urcați în remorca TIR-ului împotriva voinței lor, cel mai probabil de către persoanele care fac parte dintr-o rețea criminală despre care anchetatorii nu au oferit informații.

Procurorul Lionel Pascal spune că cei doi șoferi ai TIR-ului, originari din România, au fost deocamdată exonerați, pentru că ei sunt cei care au anunțat autoritățile după ce au auzit zgomote suspecte din remorcă.

Patru dintre afgani erau în stare gravă și au fost duși la spital. Migranții le-au spus anchetatorilor francezi că au fost urcați în remorcă în România, însă cei doi șoferi români spun că este mai probabil să fi fost urcați în Bulgaria.

Ancheta în acest caz este, totuși, la început și are încă multe necunoscute.

Alți 8 afgani descoperiți în camionul unui român, în Germania

În timp ce descărcau marfă, angajații unei companii au auzit zgomote dintr-un TIR înmatriculat în Bulgaria, care era condus de un cetățean român de 51 de ani, potrivit unui comunicat al Poliției germane.

Opt afgani cu vârste între 15 și 23 de ani au fost descoperiți în remorca frigorifică. Minorii au fost duși într-un centru special, iar majorii au fost predați biroului pentru imigrație din Eisenhüttenstadt.

Afganii au spus că fuseseră urcați în remorcă în România.

Șoferul a fost audiat și, deocamdată eliberat. Autoritățile germane nu au oferit alte detalii.

Amintim un alt caz, în care 39 de vietnamezi au fost găsiți morți în remorca unui camion, în Anglia, în toamna lui 2019. Doi români au fost găsiți vinovați după această tragedie, iar unul din ei nu era doar pion – un cărăus – ci a fost cel care a coordonat traficul de migranți spre Marea Britanie, relatează Digi24.

Acesta a fost găsit vinovat de omuciderea a 39 de bărbați, femei și copii de origine vietnameză. Cel de-al doilea român a participat la transporturi anterioare de migranți și a fost condamnat pentru trafic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X