Programul Maiei Sandu în vizita de la Bruxelles: Cu ce oficiali va avea întrevederi președinta

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 ianuarie, 2021, 16:20

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 18 – 19 ianuarie 2021 o vizită oficială la Bruxelles. În cadrul acesteia, șefa statului va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Aceasta este cea de-a doua vizită în străinătate a Maiei Sandu de la învestirea în funcție.

Potrivit instituției prezidențiale, Maia Sandu va discuta cu Charles Michel, președinte al Consiliului European; Ursula Von Der Leyen, președinta Comisiei Europene; Josep Borell, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene; Johannes Hahn, Comisar European pentru Budget și Administrație; Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție, domnul Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

De asemenea, președinta se va întâlni cu Alexander De Croo, prim-ministru al Regatului Belgiei, cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei, și cu David Maria Sassoli, Președinte al Parlamentului European.

Din delegația oficială care va merge la Bruxelles fac parte președinta Maia Sandu; Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe; și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Amintim că la 12 ianuarie Maia Sandu a fost la Kiev. Vizita oficială în Ucraina a fost prima pe care președinta a întreprinso în străinătate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X