Stamate îi dă replică lui Nagacevschi: Sunt întrebări mult mai importante care îi interesează pe cetățenii noștri

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 ianuarie, 2021, 13:03

Consiliera prezidențială în domeniul justiției, Olesea Stamate, îi dă replică ministrului în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, menționând că „sunt întrebări mult mai importante care îi interesează pe cetățenii noștri”.

Pavel Abraham, desemnat în comisia pentru selectarea judecătorului la CEDO, de către ex-președintele Dodon, este cetățean al României și nu se știe dacă acesta deține și cetățenia R. Moldova, susține consiliera prezidențială în domeniul justiției.

Stamate i-a lăsat o listă cu întrebări lui Nagacevschi.

Nu vreau sa intru în discuții de ordin juridic cu ministrul Nagacevschi, or acestea nu au niciun rost.
Eu, însă, în calitatea mea de cetățean al Republicii Moldova, care achită taxe, din care se achită cotizația țării de participare la Consiliul Europei, am câteva întrebări către ministrul Justiției
:
1. Cine este acest Pavel Abraham, desemnat în comisia pentru selectarea judecătorului la CEDO, de către ex-Președintele Dodon?
2. Din presă înțeleg că este cetățean al României. Are cumva și cetățenia țării noastre? În același context, care este legătura lui cu justiția din Republica Moldova? De ce ar trebui să avem încredere în evaluarea făcută de el vizavi de candidații pentru funcția de judecător la CEDO?
3. Care este legătura dintre Pavel Abraham și Igor Dodon și cum a ajuns acesta să-i câștige încrederea pentru a fi numit într-o asemenea comisie importantă?
4. De ce ar trebui noi, cetățenii acestei țări, să avem încredere în Pavel Abraham că are cunoștințele și expertiza necesară cu privire la justiția din Republica Moldova?
5. De ce, domnule Nagacevschi, îl apărați atît de vehement pe Pavel Abraham?”, sunt întrebările adresate de Stamate lui Nagacevschi.

Totodată, Olesea Stamate a menționat și despre o altă discuție la acest subiect.

Dacă are sau nu dreptul președintele să revoce membrul desemnat în această comisie, vom discuta în alt context. Acum cred că sunt întrebări mult mai importante care îi interesează pe cetățenii nostri și la care am aprecia să primim un răspuns”, a conchis consiliera prezidențială.

Amintim că, președinta Maia Sandu a retras din componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din partea Republicii Moldova membrul desemnat de fostul șef de stat Igor Dodon.

Consiliera prezidențială în domeniul justiției, Olesea Stamate, a menționat că Pavel Abraham, membrul desemnat de Igor Dodon în componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la CEDO din partea țării noastre a fost retras din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

La acest subiect: Maia Sandu a retras membrul desemnat de Igor Dodon în Comisia care va desemna un judecător la CEDO din partea R. Moldova (DOC)

„Regulamentul nu prevede”: Nagacevschi, despre decizia președintei de a retrage un membru din Comisia ce va desemna un judecător la CEDO

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X