Veste bună pentru moldovenii care doresc acte românești: Depunerea jurământului de credință se va face în fiecare zi de vineri, începând cu 22 ianuarie

Autor: , in Actualitate / Social / 16 ianuarie, 2021, 10:50

Începând cu data de 22 ianuarie, în fiecare zi de vineri, Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău va organiza numai sesiuni de depunere a jurământului de credință față de România. Anunțul a fost făcut de Ambasada României la Chișinău.

Ambasada României la Chișinău argumentează că, pentru a veni în sprijinul persoanelor care solicită depunerea jurământului de credință față de România, începând cu data de 22 ianuari 2021, în fiecare zi de vineri, Secția consulară va organiza numai sesiuni de depunere a jurământului de credință față de România.

Programul de lucru cu publicul se va desfășura astfel:

Servicii de preluare a actelor notariale, de stare civilă, pașapoarte și vize vor fi efectuate de luni până joi, între orele 08.00-13.00 și 14.00-16.00.

Eliberarea documentelor de stare civilă și a vizelor va fi posibilă de luni până joi între orele 08.00-13.00.

Pașapoartele vor fi eliberate de luni până joi, între orele 14.00-16.00.

Accesul în sediul Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău este permis numai în următoarele condiții:

• Purtarea obligatorie a măștii de protecție;
• Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă);
• Menținerea distanței fizice (mai mare de 1,5 m);
• Prezentarea email-ului cu data programării.

În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de 8- 10 persoane, în același timp.

„Facem apel la responsabilitatea dvs. și vă îndemnăm să nu vă prezentați la Secția Consulară însoți de minori, tocmai pentru protejarea acestora. Nu se permite accesul aparținătorilor/rudelor/prietenilor! Subliniem că măsurile de protecție de mai sus sunt necesare atât pentru protejarea dumneavoastră, cât și a personalului consular și sunt conforme cu normele și recomandările autorităților române și ale Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19”, menționează reprezentanții Ambasadei României la Chișinău.

Serviciile consulare sunt gratuite.

Ambasada României la Chișinău descurajează apelarea la firmele de intermediere și nu favorizează sub nicio formă cererile primite pe alte căi decât prin portalul www.econsulat.ro

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X