(VIDEO) Droguri în „colete”. Polițiștii au ridicat pastile psihotrope în valoare de peste 200.000 de lei

Autor: , in Actualitate / Social / 16 ianuarie, 2021, 16:43

Patru persoane care comercializau pastile psihotrope de tip „Subutex” au fost reținute. În total, oamenii legii au ridicat droguri în valoare de peste 200.000 de lei. În cadrul investigației s-a stabilit că liderul grupării, un bărbat de 33 de ani din Chișinău avea rolul de a organiza introducerea drogurilor în Republica Moldova pe cale de contrabandă, pe care ulterior le transmitea spre comercializare altor membri a grupului.

Fiind identificată metoda prin care se introduceau drogurile în Republica Moldova, au fost efectuate mai multe ațiuni pentru obținerea probatoriului, iar în cele din urmă a fost reținut în flagrant liderul grupării având asupra sa un colet, în interiorul căruia, printre produse alimentare, au fost depistate 56 de pastile psihotrope.

În rezultatul investigațiilor au fost reținuți alți trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 41 de ani, care aveau rol de realizare a drogurilor, iar la domiciliul acestora au fost depistate peste 150 de pastile de tip „Subutex”, precum și bani în sumă de 67.000 de lei, 500 de dolari SUA și 250 de euro, care se presupun a fi obținuți din activitatea infracțională.

Drogurile erau transmise din una din țările europene, prin intermediul autobuzelor de rută, asigurând camuflarea acestora printre produse alimentare.

În momentul reținerii, membrii grupării se aflau în stare de ebrietate provocată de consumul stupefiantelor, fiind reținuți pentru 72 ore, ulterior instanța de judecată a aplicat măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 zile.

Menționăm că o pastilă de tip „Subutex” era vândută consumatorilor la prețul de 800 – 1.000 de lei.

În continuare se întreprind măsuri în vederea identificării altor persoane implicate în această schemă.

Conform legii penale persoanele culpabile de „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvârșit de un grup criminal organizat” închisoare de până 15 ani.

Cele 4 persoane au fost reținute de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Râșcani al municipiului Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul oficiului Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X