(VIDEO) Vaccinul anti-COVID care urmează să fie adus în R. Moldova. Ciocoi: Ar putea să fie Pfizer sau Moderna

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 16 ianuarie, 2021, 19:02

Prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat că autoritățile nu cunosc deocamdată ce vaccin va primi Republica Moldova la sfârșitul lunii februarie, însă speră că la începutul lunii februarie va începe realizarea programului național de vaccinare.

„Nici noi încă nu cunoaștem. Suntem în process de discuții, ar putea să fie Pfizer sau Moderna. Suntem în discuții tehnice și până la urmă cred că nu contează care anume producător ne va livra acest vaccin. Până la urmă, avem garanția că, condițiile tehnice sunt asigurate, dacă este vorba de vaccinul Pfizer care are nevoie de păstrarea la temperaturi de -70 C. Eu vă asigur că avem toate condițiile pentru a depozita până la 200.000 de vaccinuri. Dispunem de capacități frigorifice care corespund criteriilor necesare și care permit menținerea unui număr confortabil de vaccinuri”,a declarat Ciocoi.

Premierul interimar a menționat că finele lunii februarie, Republica Moldova va primi prin finanțare din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) noi capacități frigorifice care ar extinde capacitatea, dacă vorbim de vaccinul Pfizer.

„Sper foarte mult să avem succes și la importul altor vaccinuri, bunăoară Moderna, care nu necesită depozitarea la un nivel atât de jos a regimului frigorific”, a mai spus Ciocoi.

Cât despre vaccinul rusesc Sputnik V, prim-ministrul interimar a afirmat că țara noastră va permite importul doar vaccinurilor care au autorizația Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Agenției Europene a Medicamentului.

„Atât timp cât un vaccin nu este autorizat de aceste organizații, noi nu-l vom intruduce pe piața din R. Moldova”, a argumentat Aureliu Ciocoi.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat luni, 11 ianuarie, că planul național de imunizare anti-COVID-19 a fost definitivat și aprobat. Astfel, sistemul de sănătate din Republica Moldova este pregătit pentru a organiza procesul de imunizare și de a valorifica cantitățile de vaccinuri pe care țara le va recepționa, indiferent de tipul vaccinului.

La acest subiect: (VIDEO, DOC) Detalii oficiale despre procesul de vaccinare împotriva COVID-19. Precizările făcute de Ministerul Sănătății

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X