@advokatkobzev/Aleksei Navalny

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile, iar procesul de judecată a avut loc direct la departamentul de poliție din Himki. Anunțul a fost făcut, printr-o postare pe Twitter, de către unul dintre avocații politicanului, Vadim Cobzev.

Apărătorul politicianului rus a menționat că termenul mandatului de arest expiră la data de 30 februarie.

Amintim că procesul de judecată a început astăzi, 18 ianuarie, aproximativ la ora 12:30, ora Moscovei, iar avocata Olga Mihailova a fost informată despre acest lucru cu doar câteva minute înainte.

Citește și: Navalnîi, judecat direct la departamentul de poliție unde se află în arest. Avocata sa, anunțată în ultimul moment

Leonid Volkov, un apropiat al lui Navalnîi, a postat pe Twitter o fotografie a avizului emis de Mihailova.

„Mihailova a primit înștiințarea la ora 12:29. De aceea au adus Life.ru, Ren-TV și tot gunoiul. Un tribunal închis, organizat la secția de poliție pare a fi penultima oprire înaintea Troicii speciale (n.red. Troika NKVD – comisie formată din trei persoane însărcinate cu ceea ce se numește astăzi pedeapsa extrajudiciară. A fost introdusă ca un organ paralel cu sistemul oficial legal pentru pedepsirea rapidă a elementelor antisovietice)”, a scris Volkov pe Twitter.

Înainte de începerea ședinței de judecată, Navalnîi a stat în arest timp de aproximativ 15 ore. În tot acest timp, sub diferite pretexte, avocaților săi nu li s-a permis să ia legătura cu politicianul. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here