De Bobotează, „Apă Canal” livrează lăcașelor sfinte din Chișinău circa 100 tone de apă potabilă

Autor: , in Actualitate / Social / 18 ianuarie, 2021, 20:06 Etichete: , ,

Ziua de 19 ianuarie marchează Boboteaza, moment care încheie sărbătorile de iarnă. Cu ocazia acestei sărbători, credincioșii primesc Agheasma Mare, care o pot consuma timp de opt zile consecutiv. Tradițional, ca în ultimii zece ani, furnizorul de apă livrează de Bobotează bisericilor din municipiul Chișinău peste 100 mii de litri de apă, care va fi pregătită pentru sfințire. 

Conform unui grafic stabilit, S.A. „Apă-Canal Chișinău” va livra gratuit de Bobotează circa 100 tone de apă potabilă la mai multe biserici din Chișinău.

Astfel, pe parcursul a două zile, pe 18-19 ianuarie curent, furnizorul de apă va livra circa 50 tone de apă Mănăstirii „Sf M. Mc. Teodor Tiron”, în intervalul orelor 12.00-13.00 și 15.00-16.00, cunoscută și drept Mănăstirea Ciuflea, care va fi depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind ulterior sfințită și împărțită enoriașilor.

Câte 12 tone de apă vor fi livrate comunității religioase „Sf. Dimitrie cel Nou” din str. Pietrarilor, 2, bisericii „Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei” din strada Dimo, 2, între orele 9.00-17.00, parohiei „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Daniil Sihastru”, din strada Mihai Sadoveanu, 19, dar și parohiei „Sfinții Teodor și Teodora de la Sihla”, din strada Pușkin.

Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire, fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de apă sfințită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X