Deputații își reiau activitatea în cadrul comisiilor parlamentare permanente. Când vor reveni la muncă

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 ianuarie, 2021, 21:47 Etichete: ,

Deputații revin din concediu și își reiau activitatea legislativă în cadrul comisiilor permanente parlamentare. Aleșii poporului vor începe munca de miercuri, 20 ianuarie și vor fi antrenați în activitatea comisiilor până la convocarea sesiunii de primăvară-vară.

O dispoziție privind convocarea noii sesiuni urmează a fi semnată de Președintele Parlamentului.

Speakerul Zinaida Greceanîi și-a exprimat speranța că în noul an, parlamentarii vor da dovadă de responsabilitate sporită față de cetățeni. „Oamenii așteaptă rezultate concrete de la deputați cărora le-au oferit votul”, a subliniat Președinta Parlamentului.

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie.

Ultima ședință a Legislativului a avut loc la 16 decembrie 2020, la care au participat doar socialiștii, cei din Partidul ȘOR și transfugii de la Pro Moldova.

Ședința, în cadrul căreia s-au votat pe bandă rulantă zeci de proiecte controversate,  printre care și legea bugetului de stat pentru anul 2021, a durat până ora aproape de miezul nopții. În ultima oră totul s-a produs pe fondul protestelor câtorva reprezentanți ai opoziției, care au lipsit restul ședinței.

Tot atunci, a fost închisă sesiunea de toamnă iarnă a Parlamentului, iar legislatorii au intrat în vacanță.

O altă ședință, programată pentru data de 23 decembrie, în cadrul căreia urma să fie dezbătută moțiunea de cenzură împotriva fostului premier Ion Chicu nu a avut loc, din motiv că funcționarul și-a prezentat demisia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X