Maia Sandu, întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Despre ce au discutat

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 18 ianuarie, 2021, 20:35 Etichete: , ,

Președinta Republicii Moldova s-a întâlnit luni seara, 18 ianuarie, la Bruxelles cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European. În cadrul întâlnirii, șefa statului i-a mulțumit înaltului oficial european pentru suportul UE oferit Republicii Moldova și a menționat intenția reluării parcursului european. 

„În ultimii ani, Republica Moldova a fost izolată de Uniunea Europeană. Această izolare a fost cauzată de unii politicieni de la Chișinău care au decis să sacrifice interesul țării pentru cel propriu și au încălcat interesul a milioane de concetățeni pentru propriile interese corupte. Această etapă s-a încheiat, iar Republica Moldova își poate relua calea firească de apropiere de familia europeană. Suntem un popor european, cu vocație europeană și viitor european. Însă acest viitor ni-l putem crea doar noi, prin lucrurile pe care le facem acasă – prin lupta împotriva corupției, prin munca continuă pentru modernizarea țării, prin apărarea valorilor democrației și ale statului de drept și edificarea Europei la noi acasă”, a declarat Maia Sandu.

De menționat că Maia Sandu se află în prezent într-o vizită oficială la Bruxelles, iar în zilele de 18 – 19 ianuarie 2021, șefa statului va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, precum președintele Consiliului European Charles Michel, președinta Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Josep Borrell, și alții.

La această temă: Programul Maiei Sandu în vizita de la Bruxelles: Cu ce oficiali va avea întrevederi 

Amintim că la 12 ianuarie Maia Sandu a fost la Kiev, în prima sa vizită în străinătate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X