Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles cu Laura Codruța Kovesi. R. Moldova ar putea colabora cu Parchetul European

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 18 ianuarie, 2021, 10:49 Etichete: , ,

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit duminică, 17 ianuarie, la Bruxelles cu șefa Parchetului European, procurora Laura Codruța Kovesi. Șefa statului spune că vrea să colaboreze cu instituția europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova.

„Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, declară Maia Sandu în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook.

De menționat că Maia Sandu se află în prezent într-o vizită oficială la Bruxelles, iar în zilele de 18 – 19 ianuarie 2021, șefa statului va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene, precum președintele Consiliului European Charles Michel, președinta Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Josep Borrell, și alții.

La această temă: Programul Maiei Sandu în vizita de la Bruxelles: Cu ce oficiali va avea întrevederi 

Amintim că la 12 ianuarie Maia Sandu a fost la Kiev, în prima sa vizită în străinătate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X