„Pentru Moldova”, gata să propună un Guvern „profesionist” și să organizeze alegeri parlamentare anticipate

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 ianuarie, 2021, 21:16 Etichete: , , ,

La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a anunțat despre inadmisibilitatea autodizolvării Parlamentului, deputații Platformei Parlamentare „Pentru Moldova” au venit cu o declarație comună în care au menționat faptul că sunt gata să propună un Guvern „capabil să scoată țara din criză” și au propus convocarea unei sesiuni extraordinare a Legislativului pentru a identifica „cea mai bună soluție care ar permite dizolvarea Parlamentului”.

Hotărârea Curții Constituționale, prin care a respins sesizarea PAS privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului, a demonstrat că singura soluție pentru depășirea crizei guvernamentale prin care trece Republica Moldova este calea dialogului, spun deputații „Pentru Moldova”.

„Platforma parlamentară „Pentru Moldova” reiterează, în acest context, invitația lansată încă acum mai bine de o lună privind necesitatea inițierii dialogului între partidele parlamentare, pentru a identifica cea mai bună soluție care ar permite dizolvarea Parlamentului, dar și administrarea eficientă și plenipotențiară a statului în perioada de până la scrutinul parlamentar anticipat”, se arată în declarația platformei parlamentare, cu mențiunea că administrarea țării de un Guvern interimar, cu mandat limitat, pentru o perioadă de lungă durată, este absolut inadmisibilă în condițiile crizei pandemice și a celei economice cu care se confruntă Republica Moldova.

Aleșii poporului susțin că platforma este gata să propună un Guvern „profesionist, capabil să scoată Republica Moldova din criză” și să organizeze alegeri parlamentare anticipate.

De asemenea, Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru a analiza situația creată și a identifica soluții viabile și de durată.

Amintim că luni, 18 ianuarie, Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea PAS privind posibilitatea de autodizolvare a Parlamentului. Potrivit președintei CC, Domnica Manole, Constituția prevede două cazuri clare de dizolvare a Parlamentului: imposibilitatea formării Guvernului și blocarea procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni.

Citește și: Grupul parlamentar „Pentru Moldova” anunță despre identificarea unui candidat la funcția de premier, însă nu dezvăluie numele

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X