Siegfried Mureşan: „Maia Sandu a reuşit în prima lună de mandat ceea ce Igor Dodon nu a reuşit în 4 ani”

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 18 ianuarie, 2021, 23:16 Etichete: , ,

Maia Sandu a reușit în prima luna de mandat, pe plan european, mult mai mult decât a reușit Igor Dodon în patru ani de mandat – este declarația președintelui delegației Parlamentului European în Comitetul de Asociere Uniunea Europeană –  Republica Moldova, Siegfried Mureșan, care a apreciat importanța vizitei șefei statului la Bruxelles, care are loc în aceste zile. 

„Maia Sandu este astăzi și mâine la Bruxelles și are întâlniri cu toți liderii europeni. Vizite foarte importante. Cu cât președinta Republicii Moldova se bucură de mai multă încredere din partea partenerilor europeni, cu atât poate obține mai multe lucruri bune pentru cetățenii Republicii Moldova și faptul că Maia Sandu a fost primită cu atâta deschidere de toți liderii europeni, arată că aceștia au încredere în ea”, a declarat europarlamentarul în cadrul unei intervenții la emisiunea „Punctul pe Azi”, de la postul TVR Moldova.

Mureșan a menționat faptul că vizita Maiei Sandu la Bruxelles conține o componentă „foarte importantă” – întâlnirea cu regele Belgiei și cu prim ministrul Belgiei – „o veste bună pentru toți cetățenii Republicii Moldova care trăiesc în Belgia”, susține înaltul oficial european. 

„Vizita aceasta a fost una foarte importantă. Nu a fost doar o vizită de curtoazie la început de mandat, ci una bogată în conținut. Consider că este un succes”,a  punctat Siegfried Mureșan. 

Maia Sandu se află în prezent într-o vizită oficială la Bruxelles, iar în zilele de 18 – 19 ianuarie 2021, șefa statului va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

În prima zi a vizitei sale, șefa statului a reușit să se întâlnească cu Preşedintele Consiliului European Charles Michel, Comisarul european pentru Justiție Didier Reynders, Comisarul european pentru Buget și Administrație Johannes Hahn, Vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, Comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene Josep Borrell, Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi.

La această temă: Programul Maiei Sandu în vizita de la Bruxelles: Cu ce oficiali va avea întrevederi 

Amintim că la 12 ianuarie Maia Sandu a fost la Kiev, în prima sa vizită în străinătate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X