Foto: Agora

Primarul Capitalei, Ion Ceban, și-a luat concediu săptămâna trecută și a mers în vacanță cu familia, iar astăzi, fiind prezent la ședința operativă a serviciilor municipale, a spus că „are tot dreptul”.

Vreau să cunoașteți că într-adevăr a fost un concediu oficial de 5 zile. În anul 2020, practic nu a existat zi de sâmbătă în care eu să nu fiu la serviciu sau chiar și o bună parte din duminici, împreună cu echipa. În acest sens, am tot dreptul să fiu alături de familie și vreau să fie respectat acest lucru, în continuare”, a declarat Ceban.

Primarul Capitalei a cerut să îi fie respectate drepturile.

Mai mult decât atât, cu mulți dintre colegi începem discuțiile la ora 4-5 dimineața, iar activitatea de muncă durează până seara târziu. Chiar dacă nu mă aflu fizic la lucru, activitatea este coordonată de echipă. Eu nu cer ca cineva să mă iubească sau să toarne zoi în cap, cer doar să fie respectat dreptul, așa cum e respectat dreptul fiecăruia. Mă refer la dreptul de cetățean”, a precizat edilul Capitalei.

Totodată, Ceban le-a făcut din deget jurnaliștilor, făcând referire la comentariul unui președinte de organizație.

Mi-a plăcut comentariul unui președinte de organizație, arhicunoscut în Chișinău, care a spus că: „Cei din mass-media care se odihnesc prin Maldive comentează activitatea primarului care se odihnește în Egipt”. Haideți să fim obiectivi, subiectivi, în această privință, dar să fim și corecți”, a conchis Ceban.

La acest subiect: Noi imagini cu primarul Capitalei, Ion Ceban, în Egipt. Reacții oficiale (FOTO)

În luna noiembrie 2020, înainte de primul tur al alegerilor, edilul Capitalei și-a luat concediu pentru o săptămână, pentru a-l susține pe Igor Dodon. Decizia lui ion Ceban a nedumerit societatea, întrucât în timpul campaniei electorale pentru funcția de primar al capitalei din 2018, acesta promitea că nu se va implica „nici într-un fel în politică”, iar atunci când era întrebat dacă va susține socialiștii în campaniile electorale răspundea cu un „Nu” ferm.

Ulterior, cu doar trei zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, primarul orașului Chișinău și-a luat, din nou, concediu pentru a se implica în campania electorală a candidatului independent Igor Dodon.

În decembrie 2020, în perioada de Crăciun pe stil nou, Ion Ceban și familia sa se aflau la Moscova, însă, vizita nu a fost anunțată public. Anunțul a fost făcut de un consilier liberal.

De asemenea, mai multe surse au anunțat în august 2020, că Ion Ceban și-a luat concediu neplanificat, plecând în străinătate în vacanță cu familia.

În februarie 2020, fiind întrebat dacă salariul său de primar general nu a suferit modificări, în contexul în care cel al deputaților s-a majorat cu 4 mii de lei, edilul Capitalei, Ion Ceban, nu a știut să răspundă. „Salariul este pe card, iar cardul este la soție”, a declarat Ceban.

„Dacă nu greșesc, ultima data era 14 mii de lei. Nu știu dacă pentru ianuarie sau decembrie”, a declarat primarul general al municipiului Chișinău, invitat la emisiunea „Puterea a patra” de la postul N4.

Ion Ceban a spus că nu-și gestionează salariul.

Vezi și: Habar nu are dacă i s-a mărit salariul. Ion Ceban: Cardul se află la soție (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here