ANTA

Agenţia Naţională Transport Auto a desfășurat în municipiul Chișinău o operațiune de control în scopul identificării și sancționării taximetriștilor iliciți, precum și a celor legali, dar care activează cu abateri de la prevederile legislației în vigoare. Astfel, în perioada 11 – 15 ianuarie 2021 grupul de lucru format din inspectorii Agenţiei în comun cu Direcția de Poliție a Capitalei, au efectuat mai multe razii de control la ieșire la linie a taximetriștilor cît și în diferite sectoare ale orașului.

În urma a controalelor efectuate de către inspectorii ANTA au fost întocmite 15 procese verbale cu privire la contravenție, în baza art. 197 alin. 5, 6, 7 și 15 al Codului Contravențional al R.M. și au fost aplicate amenzi în mărime de 835 unități convenționale, ceea ce constituie 41.650 lei, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane contra cost în regim de taxi. 

Menționăm, că pentru șapte conducători auto a fost aplicată și măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul controalelor inopinate efectuate la sediul operatorilor de transport de persoane contra cost în regim de taxi, doi operatori de transport rutieri s-a ales cu amendă în mărime de 600 de unități convenționale, ceea ce constituie 30.000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere, aprobat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, art. 49 „nerespectarea de către operatorii de transport rutier/întreprinderile care efectuează operațiuni de transport rutier a obligațiilor stabilite”, sancțiuni prevăzute de art. 197 alin. (29) al Codului Contravențional.

În context, Agenția atenționează toți conducătorii auto antrenați la efectuarea operațiunilor de transport rutier contra cost de persoane în regim de taxi, precum și operatorii de transport rutieri, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere, în vederea evitării constrângerilor legale, dar și pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranță și confort.

ANTA
ANTA
ANTA
ANTA
ANTA
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here