Maia Sandu, în discuții cu regele Philippe: „Belgia a devenit a doua casă pentru foarte mulți moldoveni”

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 ianuarie, 2021, 22:19

Președinta Maia Sandu, s-a întâlnit marți, 19 ianuarie, pe finalul vizitei oficiale întreprinse la Bruxelles, cu Majestatea Sa, regele Philippe al Belgiei.

Președintele Maia Sandu i-a mulțumit Majestății Sale pentru faptul că Belgia a fost un susținător constant al proceselor de transformare internă din Republica Moldova. Totodată, șefa statului a ținut să menționeze că Belgia, de-a lungul anilor, a sprijinit țara noastră atât în plan bilateral, cât și prin poziția pe care a adoptat-o în cadrul UE pe chestiuni strategice și prin rolul pe care îl joacă în cadrul Uniunii Europene, ca țară ce găzduiește majoritatea instituțiilor europene.

„Am discutat cu Majestatea Sa despre situația regională și dinamica reformelor interne din țara noastră, despre relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Belgia, precum și despre posibilitățile de colaborare mai strânsă cu autoritățile belgiene în interesul comun al țărilor noastre. Am ținut să subliniez faptul că Belgia a devenit a doua casă pentru foarte mulți dintre conaționalii noștri și că acest lucru este un motiv și un argument în plus de apropiere dintre țările noastre”, a declarat Maia Sandu, după întrevederea cu Majestatea Sa, regele Philippe al Belgiei.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat în zilele de 18 – 19 ianuarie 2021 o vizită oficială la Bruxelles. În cadrul acesteia, șefa statului va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Aceasta este cea de-a doua vizită în străinătate a Maiei Sandu de la învestirea în funcție.

Amintim că, după ce a fost învestită în funcția de președinte, Maia Sandu a avut prima vizită oficială peste hotare, în Ucraina.

După ce a fost învestită în funcția de președinte, Maia Sandu a avut prima vizită oficială peste hotare, în Ucraina.

Delegația prezidențială, în frunte cu Maia Sandu, au efectuat în perioada 11-12 ianuarie, o vizită oficială în Ucraina. În total, au fost cheltuiți 28.900 de lei, potrivit unui document al Președinției.

Cheltuielile pentru trei membri ai delegației prezidențiale au fost achitate de partea ucraineană.

Vezi și: (DOC, VIDEO) Câți bani a cheltuit instituția prezidențială pentru vizita Maiei Sandu la Kiev. Detalii și declarații oficiale

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat marți, 29 decembrie, o vizită de lucru la Chișinău. Președinta Maia Sandu l-a întâmăinat pe șeful de stat al României în cadrul unei ceremonii oficiale. Cei doi oficiali au avut o întrevedere tête-à-tête, după care au luat parte la convorbirile oficiale cu participarea membrilor celor două delegații.

La acest subiect: (DOC) Declarația comună adoptată de Klaus Iohannis și Maia Sandu: „Locul firesc al R. Moldova se află în familia europeană”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X