„Pentru a nu avea surprize ulterioare”. Un deputat solicită CEC-ului să prezinte costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 ianuarie, 2021, 21:34

Deputatul Platformei Deminitate și Adevăr, Liviu Vovc, a anunțat marți, 19 ianuarie, că a solicitat Comisiei Electorale Centrale să comunice care ar putea fi costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate, întrucât acest subiect este intens discutat în ultima perioadă. Astfel, vrea să afle care ar putea fi costurile organizării scrutinului.

În ultima perioadă în spațiul public s-a discutat intens despre necesitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate cât mai rapid. Platforma DA consideră că actualul Parlament nu reprezintă voința cetățenilor și e nevoie de un nou Parlament cu mai mulți deputați responsabili. Cu toate că încă nu este clar care va fi procedura provocării alegerilor anticipate, este evident faptul că acest lucru este dorit de cetățeni și noi vom insista pe provocarea lor”, a anunțat deputatul Liviu Vovc.

Parlamentarul a solicitat date despre costuri, termen limită, dar și și dacă CEC dispune de aceste surse financiare în bugetul instituției.

„Pentru că privim problema per ansamblu, pentru a nu avea suprize ulterioare, am solicitat astăzi Comisiei Electorale Centrale să ne comunice costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate, termenul limită înainte de alegerile anticipate când ar trebui să fie demarate acțiunile pentru asigurarea bunei organizări a procesului dar și dacă dispune de aceste surse financiare în bugetul instituției”, a menționat Vovc.

La data de 28 decembrie 2020, Maia Sandu a avut consultări cu fracțiunile şi grupurile politice parlamentare. Ulterior, ea a anunțat că principala concluzie după consultările pe care le-a avut cu fracțiunile parlamentare este că nimeni nu-și asumă deschis participarea la formarea unei majorități parlamentare și formarea unui nou Guvern. Mai mult, toți participanții la consultări sunt de acord cu alegerile anticipate.

Ea a menționat că deși unele fracțiuni „văd în mod diferit” felul în care se poate de ajuns la anticipate, deocamdată nimeni nu-și asumă participarea într-o majoritate parlamentară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X