Prima ședință a Guvernului după demisia lui Ion Chicu și preluarea mandatului de premier interimar de către Aureliu Ciocoi

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 ianuarie, 2021, 16:30

Prima ședință a Guvernului în exercițiu, după demisia lui Ion Chicu și preluarea mandatului de premier interimar de către Aureliu Ciocoi va avea loc miercuri, 20 ianuarie, la ora 15:00. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Executivului.

În cadrul ședinței de mâine, membrii Guvernului vor examina nouă proiecte, între care acordarea Burselor de excelență a Guvernului pentru studenții-doctoranzi pe anul 2021.

gov.md

Cabinetul de miniștri se va întruni în sala de ședințe a Guvernului, însă având în vedere condițiile epidemiologice, accesul reprezentanților mass-media va fi restricționat.

Amintim că la data de 23 decembrie 2020 Ion Chicu a anunțat demisia sa din funcția de prim-ministru și, implicit a Guvernului, în scopul declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă, după ședința comună cu președintele de atunci în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, și cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Totuși, în urma unei discuții cu președinta Maia Sandu, Ion Chicu a anunțat că va asigura interimatul funcției de premier doar până la data de 31 decembrie. Astfel, de la data de 1 ianuarie, Guvernul a rămas fără prim-ministrul, iar împreună cu Ion Chicu, din funcții au plecat și ministra Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuță și ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi.

Ceilalți miniștri continuă să activeze și în 2021.

De la începutul anului curent, interimatul funcție de prim-ministru îl asigură ministrul de Externe, Aurel Ciocoi, în urma unui decret semnat de Maia Sandu. Asta deși premierul demisionar Ion Chicu anunța că locul său va fi preluat de vicepremiera pentru reintegrare, Olga Cebotari, până la emiterea unui decret de către Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X