i-vin.info

Ucraina va finanța construcția unui pod peste Nistru, care va deveni parte a unei noi magistrale care va lega orașele Kiev și Chișinău. Anunțul a fost făcut de către șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Igor Jovka, în cadrul unui interviu acordat TSN, publicat luni.

„Unul dintre proiectele pe care le vom începe în timpul apropiat este construcția unui pod peste Nistru, în regiunea Iampol-Cosauti, și care va fi parte a unei autostrăzi care va face legătura între Kiev și Chișinău. Acest pod nu doar va conecta aceste orașe, ci va permite oamenilor să ajungă cu mașina la Kiev în aproape 5 ore”, a precizat oficialul ucrainean.

Finanțarea pentru construcția podului va fi realizată din contul bugetului de stat al Ucrainei, a declarat Jovka, iar Agenția de stat a Drumurilor din Ucraina lucrează deja la cadrul de reglementare adecvat pentru această finanțare.

De asemenea, Ucraina va finanța construcția părții de magistrală de la Kiev până la pod”, a menționat Igor Jovka: „O mare parte din acest drum este deja construit, restaurat sau reconstruit la această etapă… Republica Moldova, la rândul său, își va construi propria parte a acestei autostrăzi. Și la ei, o parte a acestui drum este construit. Un proiect absolut realist, cu finanțare realistă. Singurul lucru care rămâne de făcut este să-l finalizăm. Atât partea ucraineană, cât și partea moldovenească, au primit instrucțiunile corespunzătoare de la cei doi președinți”, a mai spus Jovkva.

Amintim că președinta Republicii Moldova și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, au convenit în cadrul întâlnirii din 12 ianuarie 2021, asupra dezvoltării infrastructurii rutiere pe traseul Chișinău-Soroca-Iampol-Kiev, care să asigure cea mai rapidă rută între capitalele celor două state.

„Avem o idee ambițioasă, și anume construcția unei magistrale moderne ce va conecta Kievul și Chișinăul. Cu acest scop am discutat posibilitatea construirii unui pod peste Nistru. Acesta va scurta timpul călătoriei dintre capitalele noastre”, a declarat președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here